luni, 27 iulie 2009

Alberto Contador Castiga Turul Frantei ( 2009 )


Alberto Contador a bifat ultima etapă din Turul Franţei, obţinînd cel de-al doilea tricou galben din carieră. Spaniolul de la Astana a fost urmat în clasamentul general de luxemburghezul Andy Schleck şi coechipierul Lance Armstrong. Mark Cavendish a cîştigat la Paris, ajungînd la cota şase victorii în Turul Franţei.


Sant puţine momente în viaţa unui sportiv care se pot compara cu etapa ceremonială de la finalul Turului Franţei! Trei săptămîni departe de familie, pe şoselele incinse şi căţărările neprietenoase din Hexagon, adună suficiente motive pentru a savura fiecare moment de linişte ce supravieţuieşte celei mai dure competiţii din istoria sportului.


Cei 164 de kilometri dintre Montereau-Fault-Yonne şi Paris au oferit destul timp spaniolului Alberto Contador pentru a-şi etala tricoul galben şi a sărbători alături de coechipieri a doua victorie din carieră în Marea Buclă. Lance Armstrong a ciocnit pentru prima oară un pahar de şampanie care nu a fost ridicat în cinstea sa, s-a alăturat rutierului său favorit, belgianul Stijn Devolder (QuickStep), după care a condus plutonul pînă la intrarea în Paris. Alberto s-a înfăşurat cu steagul Spaniei, semănînd de la distanţă cu un Superman de pe care lipseşte albastrul.


Cu 50 de kilometri înainte de final, în primul tur de circuit din capitala Franţei, Jussi Veikkanen (FdJ), Arnaud Coyot (Caisse d'Epargne), Samuel Dumoulin (Cofidis), Alexandre Pichot (Bbox), Carlos Barredo (Quick Step), Fabian Wegmann (Milram) şi Fumiyuki Beppu (Skil-Shimano) au nesocotit parada tricourilor distinctive şi s-au rupt de pluton. Trena calculată de Columbia pentru britanicul Mark Cavendish i-a chemat la ordine pe fugari atunci cînd mai erau doar cinci kilometri pînă la final.


Pe ultima linie dreaptă, Renshaw s-a rupt împreună cu Mark Cavendish, iar britanicul şi-a trecut în palmares cea de-a şasea victorie din actuala ediţie, record absolut pentru un britanic. În spatele său, Alberto Contador ridica mîinile în aer şi se bucura singur, pentru un succes pe care l-a obţinut fără ajutorul nimănui.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu